Upptäck våra kit med 15% rabatt
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Vilken är din C-vitamin?

Vilken är din C-vitamin?

Holistic har flera olika C-vitamintillskott och vi har därför gjort en liten guide för att du ska kunna ta reda på vilken C-vitamin som passar dig bäst.

Till skillnad från de flesta däggdjur kan människan inte själv producera C-vitamin utan vi är beroende av att få i oss vitaminet från kosten. Bär, frukt, vissa grönsaker och rotfrukter är särskilt rika på C-vitamin. C-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion, att minska trötthet och utmattning, samt normal kollagenbildning som har betydelse för benstommens, broskets, tändernas, hudens och blodkärlens normala funktion.


C-vitamin är en antioxidant som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress, bidrar till normal energiomsättning och till normal psykologisk funktion. C-vitamin är vattenlösligt och därför kissar vi ut överskottet om vi skulle äta för mycket och upptaget av andra näringsämnen som järn främjas av C-vitamin. Lindrig brist på C-vitamin kan leda till blödande tandkött, försämrad sårläkning, trötthet och ökad risk för infektioner, och allvarlig brist leder till skörbjugg.


Holistic har flera olika C-vitamintillskott och vi har därför gjort en liten guide för att du ska kunna ta reda på vilken C-vitamin som passar dig bäst.


Holistic C-vitamin askorbinsyra


Innehåller 100 % ren C-vitamin (askorbinsyra) i pulverform. Holistic C-vitamin askorbinsyra passar dig som vill kunna dosera enkelt och till lågt pris. Detta tillskott ger C-vitamin i flytande form genom att du blandar pulvret med valfri kall dryck, och passar därmed dig som ogillar kapslar.


Holistic C-vitamin syraneutral


Askorbinsyra (C-vitamin) är sur varför en del personer får besvär i magen av den. Holistic C-vitamin syraneutral innehåller C-vitamin i form av magnesiumaskorbat som är snällare mot magen och passar därför dig med känslig mage. Detta tillskott ger lättdoserat C-vitamin i flytande form. Blanda bara pulvret med valfri kall dryck.


Holistic C-vitamin bioflav


Holistic C-vitamin bioflav passar dig som föredrar kapslar. Förutom C-vitamin innehåller detta tillskott även bioflavonoider från citrusfrukter. Bioflavonoider har liknande funktion i kroppen som C-vitamin och stödjer upptaget av C-vitamin i kroppen.


Holistic C-vitamin liposomal


Innehåller så kallat liposomalt C-vitamin i kapslar. I liposomalt C-vitamin är vitaminet omslutet av en fettbubbla (liposom) som gör att C-vitaminet effektivt transporteras in i kroppens celler. C-vitamin liposomal passar alla men kan särskilt vara till hjälp för personer med mag- och tarmproblem som kan ha svårt att ta upp näringsämnen.


Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.


C-vitamin liposomal, 60 kapslar


Holistic C-vitamin liposomal innehåller samma högkvalitativa askorbinsyra som i alla våra vitamin C-produkter. Plus att askorbinsyran i detta fall är omsluten av fosfolipider i liposomer som effektivt transporterar ämnen till våra celler.

 

Ikon som representerar behovet HjärtaHjärta
Ikon som representerar behovet VeganskVegansk
Ikon som representerar behovet ImmunhälsaImmunhälsa
+3