Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Vilken är din C-vitamin?

Vilken är din C-vitamin?

C-VITAMIN
Holistic har flera olika C-vitamintillskott och vi har därför gjort en liten guide för att du ska kunna ta reda på vilken C-vitamin som passar dig bäst.

Till skillnad från de flesta däggdjur kan människan inte själv producera C-vitamin utan vi är beroende av att få i oss vitaminet från kosten. Bär, frukt, vissa grönsaker och rotfrukter är särskilt rika på C-vitamin. C-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion, att minska trötthet och utmattning, samt normal kollagenbildning som har betydelse för benstommens, broskets, tändernas, hudens och blodkärlens normala funktion.


C-vitamin är en antioxidant som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress, bidrar till normal energiomsättning och till normal psykologisk funktion. C-vitamin är vattenlösligt och därför kissar vi ut överskottet om vi skulle äta för mycket och upptaget av andra näringsämnen som järn främjas av C-vitamin. Lindrig brist på C-vitamin kan leda till blödande tandkött, försämrad sårläkning, trötthet och ökad risk för infektioner, och allvarlig brist leder till skörbjugg.


Holistic har flera olika C-vitamintillskott och vi har därför gjort en liten guide för att du ska kunna ta reda på vilken C-vitamin som passar dig bäst.


Holistic C-vitamin askorbinsyra


Innehåller 100 % ren C-vitamin (askorbinsyra) i pulverform. Holistic C-vitamin askorbinsyra passar dig som vill kunna dosera enkelt och till lågt pris. Detta tillskott ger C-vitamin i flytande form genom att du blandar pulvret med valfri kall dryck, och passar därmed dig som ogillar kapslar.


Holistic C-vitamin syraneutral


Askorbinsyra (C-vitamin) är sur varför en del personer får besvär i magen av den. Holistic C-vitamin syraneutral innehåller C-vitamin i form av magnesiumaskorbat som är snällare mot magen och passar därför dig med känslig mage. Detta tillskott ger lättdoserat C-vitamin i flytande form. Blanda bara pulvret med valfri kall dryck.


Holistic C-vitamin bioflav


Holistic C-vitamin bioflav passar dig som föredrar kapslar. Förutom C-vitamin innehåller detta tillskott även bioflavonoider från citrusfrukter. Bioflavonoider har liknande funktion i kroppen som C-vitamin och stödjer upptaget av C-vitamin i kroppen.


Holistic C-vitamin liposomal


Innehåller så kallat liposomalt C-vitamin i kapslar. I liposomalt C-vitamin är vitaminet omslutet av en fettbubbla (liposom) som gör att C-vitaminet effektivt transporteras in i kroppens celler. C-vitamin liposomal passar alla men kan särskilt vara till hjälp för personer med mag- och tarmproblem som kan ha svårt att ta upp näringsämnen.


Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic