VÅR STORY

HISTORIA

Ett företags historia börjar aldrig med att företaget bildas. Det börjar som ett frö hos dess skapare, ett frö som gror och utvecklas till en idé och en vision. För Bertil Wosk blev det en vision om en friskare värld.

Bertil är från början gymnasielärare i matte och fysik och har även studerat filosofi på universitetet. Därefter utbildade han sig till naturmedicinsk terapeut med näringsterapi som specialitet. Han blev medlem i NMTF (Näringsmedicinska Terapeutförbundet) och hjälpte hundratals personer till bättre hälsa. Så långt var allt gott och väl, men Bertil ville nå ut till fler människor. Frågan var bara hur.

År 1990 flyttade han till vackra Östergötland och startade ett företag med mål att sprida kunskap om hälsa via föredrag och kurser. Kurserna blev snabbt populära. Men hur kan man uppnå optimal hälsa utan optimal näring? Kunde man kanske komplettera kurserna med rena kosttillskott?

Sagt och gjort. År 2002 startade Bertil Wosk företaget Holistic Sverige AB med hjälp av barndomsvännen Pelle Randberg. De hyrde ett rum på 15 kvadrat i ett nedlagt sjukhus i Vadstena. De började med att fram tre produkter: Holistic Cellenzym, Holistic Cellsyre och Holistic Aloe vera.

Från början var de bara två personer som gjorde allt! De tog emot order på förmiddagen, packade produkter på eftermiddagen och utvecklade nya produkter på natten.

Ryktet om Holistics kvalitet och tillförlitlighet spred sig. Sakta men säkert ökade försäljningen och antalet produkter. Sedan kom TV in i bilden...

Bertil fick i uppdrag att vara kostexpert bakom kulisserna i ett nytt TV-program. Han analyserade deltagarnas testresultat och gav dem kostråd som förmedlades via programledaren. Holistics produkter syntes i TV och efterfrågan ökade.

Fram tills dess hade Holistic i princip bara sålt till terapeuter, men från och med 2007 blev trycket från privatpersoner så stort att även hälsobutiker fick börja sälja Holistics produkter.

Bertil Wosk är i dag en mycket uppskattad föreläsare inom området hälsa, miljö och alternativmedicin. Hittills har flera tusen personer deltagit i hans seminarier och föredrag för terapeuter, allmänhet, skolor och företag. Han har en stor bredd i sitt kunnande och en förmåga att knyta ihop många olika discipliner.

Bertil betonar speciellt sambanden mellan hur stress, kost, miljöfaktorer och olika typer av energier påverkar vår hälsa och han har förmågan att behandla även svåra frågeställningar så att alla begriper.

Den lilla uppkomlingen Holistic har blivit ett etablerat företag med solitt rykte. År 2010 flyttade vi till nya lokaler i Motala och fick äntligen ett stort lager. Det är dyrt att växa. Det är arbetsamt. Särskilt om man växer rekordsnabbt. Men det är också en underbart rolig resa, och vi ser med spänning fram emot framtiden.

I maj 2016 var det dags för ännu en flytt och ett nytt kapitel i Holistics historia. Den här gången flyttade vi huvudkontoret till ännu större lokaler i Norrköping. Det innebär nya möjligheter och nya utmaningar. Och ändå känns det som om vi bara är i början av vår spännande resa.