Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Lust och fägring stor

LUST OCH FÄGRING STOR

Sommar, en tid för att kunna ge sig hän till nuet och knyta an till den man älskar. Vardagen kan lätt göra att man inte ser sin partner och livet blir istället en ”att-göra”-lista som aldrig tar slut. En av de största trenderna som är på uppgång är tantra. Om du inte vet vad det är så kan den här sommaren ge en möjlighet att utforska något nytt tillsammans med någon du tycker om.

Vad är tantra? Tantran har sitt ursprung i Indien men även i flera delar av Asien. Mer asketiska yogis hävdade förr att ”vägen till Gud ligger bortom våra sinnen”, via yoga och meditation. Enligt dem skulle man mer eller mindre bortse från sinnesintrycken och vända sig inåt, bort från sinnesintrycken, för att komma i kontakt med det gudomliga. Detta synsätt gav upphov till en motreaktion av den tantriska rörelsen som hävdade att ”eftersom vi fått våra sinnen av Gud så ska vi uppleva och njuta av det gudomliga med hjälp av våra sinnen”. Enligt dem låg vägen till det gudomliga via sinnesintrycken.


Tantra är att med hela kroppen och alla sinnen njuta av och uppleva allt som livet erbjuder. Det kan gälla smakupplevelser, dofter, sensoriska intryck och ljud.


Orgasmhets? Ett medellångt samlag pågår i 15 minuter där kvinnan får orgasm ungefär 60 % av gångerna. Den vanligaste orgasmen är en så kallad klitorisorgasm för kvinnan, men visste du att det finns sex olika sorters orgasmer till som kvinnan kan uppleva. Utöver mannens utlösning så finns det även för honom flera andra orgasmer att uppleva. Låter spännande, eller hur?


Orgasmhets? Ett medellångt samlag pågår i 15 minuter där kvinnan får orgasm ungefär 60 % av gångerna. Den vanligaste orgasmen är en så kallad klitorisorgasm för kvinnan, men visste du att det finns sex olika sorters orgasmer till som kvinnan kan uppleva. Utöver mannens utlösning så finns det även för honom flera andra orgasmer att uppleva. Låter spännande, eller hur?


Tantra-läran har flyttat fokus från att jaga en orgasm, till att njuta av här och nu med sin partner och av varandras kroppar till fullo, en slags sexuell mindfullness kan man säga.  När man lär sig att bemästra tantriska tekniker är det vanligt att utövare njuter av sex och närhet i flera timmar i sträck.


En av teorierna inom tantra är att mannen tappar en del av sin kraft/energi vid utlösning och man strävar efter att mannen inte ska få traditionell utlösning utan njuta av orgasmer på andra sätt. Samma teori återfinns även inom TCM (traditionell kinesisk medicin).


Fördomar och tantra. Tantra, på grund av sin mystik har fått stå ut med en del fördomar. Tantra utövas av alla olika sorters människor och utövarna själva lägger ingen värdering i hur man väljer att leva sitt liv. En partner eller flera är upp till individen.


Ett monogamt förhållande anses kunna möjliggöra en djupare relation med din partner och en möjlighet till stor personlig utveckling. Ett polyamoröst förhållande utmanar ofta egot i större utsträckning vilket också anses kunna leda till personlig utveckling enligt många .


Smaka på tantra. På vilket sätt kan tantriskt sex skilja sig från ”vanligt” sex? Här följer några enkla tips och råd på hur ni kan smaka på tantra.


 • Ta god tid på er
 • Skapa en vacker plats för kärleken (blommor, tända ljus, dofter, musik – kittla sinnena och skapa en vacker plats för själen att vistas på)
 • Lägg orgasmhetsen åt sidan – det är resan som är målet!
 • Gå på upptäcktsfärd över varandras kroppar
 • Ta fram lekfullheten, överraska varandra
 • Börja med att ge varandra en skön massage eller ta en dusch eller ett bad ihop
 • Kommunicera tydligt med din partner – vad känns skönt och vad känns mindre bra?
 • Ha gärna mycket ögonkontakt och försök att hela tiden vara närvarande med din partner – allt annat kan du ta hand om och tänka på sen!
 • Se det gudomliga och vackra i varandra! Varje kropp är unik och vacker – precis som den är! Se era kroppar som verktyg för att uppleva och ge njutning!
 • Känn in din partner – hur reagerar hen på din beröring? Och tala gärna om för varandra vad som känns bra! Hjälp din partner att hitta och göra rätt!
 • Sex är världens mest naturliga sak! Lägg fördomar och begränsande synsätt åt sidan, ta fram lekfullheten och våga prova!

Sex ger bättre hälsa. Sex bidrar till bättre hälsa på flera olika sätt. Bland annat genom att stärka immunförsvaret, förbättra din sömn, lindra smärta och frigöra hormonet oxytocin som får oss att känna oss lugna och trygga.


Tappat lusten? Det är inte alltid som lusten finns där och det är helt okej. Man behöver inte vilja, ibland behöver man andra saker än intimitet och då ska du uppmärksamma dessa.


Vill du veta mer? Om du är nyfiken på tantra och vill veta mer, så finns det många bra böcker, flera kunniga kursledare – både i Sverige och utomlands och mycket information på nätet. Tantra har flera olika inriktningar, läs på vad som kan passa dig eller er som par, och framförallt lita på magkänslan.


När det kommer till intimitet så är det viktigaste att det känns rätt och lustfyllt. Njut av varandra i sommar.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic