Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /5 anledningar att dricka äppelcidervinäger

5 anledningar att dricka äppelcidervinäger

Just nu pratas det mycket om äppelcidervinäger. Drycken är högaktuell då den ofta nämns av den franska kemisten och sociala medieprofilen Jessie Inchauspé, Glucose Goddess, som menar att det är äppelcidervinäger är den optimala måltidsstartaren. Äppelcidervinäger är gjord på jästa äpplen och är rik på enzymer och antioxidanter.
Granny smith

1. ÄPPELCIDERVINÄGER FÖR VIKTMINSKNING

Forskning visar att äppelcidervinäger kan hjälpa till med viktminskning. Viktminskningen antas påverkas av ättiksyra som äppelcidervinäger innehåller, vilket kan hjälpa till att undertrycka aptiten, öka ämnesomsättningen och minska förmågan att binda vätska.


2. FÖRHINDRAR DÅLIG ANDEDRÄKT

En annan fördel med äppelcidervinäger är dess förmåga att hjälpa till att förhindra dålig andedräkt. Lägg 1–2 matskedar äppelcidervinäger i ett glas med vatten och använd det för att gurgla efter att du borstar tänderna. Skölj sedan din mun med rent vatten för att ta bort eventuell syra på tänderna.


3. KAN ÖKA MAGSYRA

I motsats till vad många tror kan halsbränna ofta vara orsakad av för lite magsyra – inte för mycket. Äppelcidervinäger tillför syra till magsäcken och främjar därmed en bättre matsmältning. Lägg en tesked äppelcidervinäger i ett glas med vatten och drick cirka 30 minuter innan du äter för att underlätta matsmältningen.


4. REGLERAR BLODSOCKRET

Reglering av ditt blodsocker spelar en nyckelroll för att minska risken för diabetes och hjärtsjukdomar. Studier visar att äppelcidervinäger kan hjälpa till att sänka blodsockernivån, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för diabetiker. Den franska kemisten och sociala medieprofilen Jessie Inchauspé, även känd som Glucose Goddess på Instagram, lovordar äppelcidervinäger. Hennes mantra är att börja måltider med äppelcidervinäger för att sedan kunna njuta av efterrätter utan dåligt samvete. 


5. KAN LUGNA EN UPPRÖRD MAGE

Äppelcidervinäger råkar vara ett av de bästa naturläkemedlen för en upprörd mage. Tillsätt 1–2 matskedar till ett glas med vatten för att lindra tarmkramperna. Detta kan stödja matsmältningen och minska magens uppblåsthet (1). 


Letar du efter kosttillskott som stöttar magen och matsmältningen? Holistics Matsmältningsduon är till för alla som vill stötta sin matsmältning och sitt näringsupptag. Det här kittet har ett fördelaktigt paketpris, och innehåller allt du behöver för optimal matsmältning som tas i direkt samband med måltid. Du hittar Matsmältningsduon här.


REFERENSER

1. https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2019/05/03/6-surprising-health-benefits-of-apple-cider-vinegar.aspx dlocked0

https://www.healthline.com/nutrition/6-proven-health-benefits-of-apple-cider-vinegar

1. https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2019/05/03/6-surprising-health-benefits-of-apple-cider-vinegar.aspx dlocked0

https://www.healthline.com/nutrition/6-proven-health-benefits-of-apple-cider-vinegar

Stötta matsmältningen med rätt tillskott

Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic