Upptäck våra kit med 15% rabatt
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Choklad- och hasselnötsgodis

Choklad- och hasselnötsgodis

Mycket gott och enkelt chokladgodis som smakar söt och len choklad. Den goda hasselnötskrämen inuti lägger till en oemotståndlig nötig smak och sötma.

Recept

(Ca 16 st choklad- och hasselnötsgodisar)


Chokladöverdrag:

  • 200 g mörk choklad
  • Hasselnötssmör fyllning:
  • 1 dl hasselnötssmör
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1/4 tsk fint havssalt

Topping:

  • Grovt havssalt

Gör så här


Placera ut ca 16 pappersformar på en plåt och ställ den åt sidan.

Smält hälften av den mörka chokladen i ett vattenbad. När chokladen har smält, använd en tesked för att ösa ner chokladen i botten av varje form och ställ sedan kastrullen åt sidan igen.


För att förbereda nötfyllningen, rör ihop alla ingredienserna i en medelstor skål tills blandningen är tjock. Använd en tesked för att mäta upp fyllningen och rulla den sedan mellan händerna till en boll. Gör bollarna lite platta. Tryck ner nötfyllningen i varje form och smält sedan den återstående mörka chokladen för att skeda över toppen.


Medan chokladen fortfarande är smält, strö topparna med grovt havssalt.


Låt kopparna svalna i rumstemperatur, eller ställ dem i kylen för att påskynda processen.


Eftersom detta recept kräver naturligt nötssmör, som normalt förvaras i kylen, skulle jag rekommendera att förvara dessa i kylen om du inte planerar att servera dem alla inom två dagar. De bör hålla sig i en månad eller mer när de förvaras i en lufttät behållare i kylen.