Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Dags för nya rutiner? Börja med en detox

Dags för nya rutiner? Börja med en detox

Sommaren är över och det är dags att återgå till vardagen så finns det goda möjligheter att få in nya hälsosamma rutiner med mer näringsrik kost och mer rörelse i vardagen. Det finns också många anledningar att stötta kroppens avgiftande organ, en så kallad detox där du utesluter näringsfattiga och belastande kost och tillför stöttande och näringstät föda.

VAD ÄR DETOX? 

En detoxkur syftar till att rensa ut slaggprodukter som vi samlar på oss då vi stressar, äter mediciner och processad mat eller utsätts för föroreningar av olika slag. På engelska betyder detox avgiftning. På svenska har ordet fått betydelsen utrensning. En detoxkur syftar till att rensa ut slaggprodukter som vi samlar på oss då vi stressar, äter mediciner och processad mat eller utsätts för föroreningar av olika slag.


Många av de slaggprodukter som finns i kroppen bildas i tarmen. Om de inte rensas ut så läcker de vidare ut till blodet och belastar resten av kroppen, det vill säga alla celler och organ. Därför är det smart att gå på detox en eller två gånger per år. Då ger du kroppen en chans att återhämta sig och rensa ut slaggprodukter. Se dessa detoxkurer som en minisemester för din kropp. Det ger dig energi att orka med resten av året.


Signaler som säger att det kan vara dags är att du har stela och knäppande leder när du stiger upp på morgonen, att du känner dig trött och hängig och ”uppblåst” i magen eller att du har dålig hy. Efter semestern samt efter jul och nyår brukar vara bra tillfällen att ge det nya, sunda livet en bra start.

KROPPEN HANTERAR SKADLIGA ÄMNEN

Vi bär alla på ämnen i kroppen som kan skapa ohälsa. Dels har vi exogena skadliga ämnen som kommit utifrån, t.ex. via luften samt mat och dryck. Dels har vi endogena skadliga ämnen, som kroppen själv producerar. Endogena skadliga ämnen bildas av dålig matsmältning orsakad av för lite saltsyra i magsäcken, dåligt med matsmältningsenzymer från bukspottkörteln och en obalanserad tarmflora och för långsam tarmpassage (förstoppning). Även slaggprodukter som naturligt bildas i cellerna, hormoner och andra ämnen som bildas i kroppen måste brytas ned för att inte skada kroppen. Exogena skadliga ämnen kommer från raffinerade livsmedel och skräpmat som margarin, socker och mjöl. Andra exogena skadliga ämnen är kemikalier från bekämpningsmedel som finns i icke-ekologiska produkter, samt tillsatser i maten, t.ex. färgämnen och smakförhöjare. Andra skadliga kemikalier kommer från avgaser, tobak, alkohol, läkemedel och även kranvatten.


KROPPENS RENINGSSYSTEM

Hud (svett)

Lymfa

Njurar, urinvägar

Lungor

Levern och galla

Tarm


För att stötta och underlätta kroppens avgiftning och detox har Holistic ett antal produkter speciellt framtagna för detta avseende. Holistic Ultrabalans är en örtblandning för tarmen som består av åtta olika örter. Blandningen är framtagen med dr. Sanna Ehdin och används med fördel tillsammans med Holistic Ultradetox. Holistic Ultradetox är en fiberrik naturlig blandning av örter som stödjer kroppen vid detox. Bland annat psylliumfröskal som bidrar till att bibehålla en hälsosam tarm och en naturlig tarmpassage samt maskrosrot som stödjer matsmältningen.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic