Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Energi för livet – Daniel Beijner

Energi för livet - Daniel Beijner

STRESS & SÖMNMENTAL HÄLSA
Från ingenting till någonting var namnet på en programserie på SVT som visar ”Dannes” väg från strulig förortsunge till VD för den framgångsrika tatueringsstudion Salong Betong. Men bakom framgångssagan döljer sig en mörk historia, i form av den inre dialog vi alla för med oss själva. Och som inte alltid vill släppa in ljuset. När hela livet varit en kamp för revansch, hur kan man då stanna upp och njuta av framgången – för kanske är det just då det går åt helvete?

Se videon här.


Daniel Beijner är prestationsinriktad och har svårt att uppskatta sina resultat och känna glädje. Under de tre månader som gick från Daniels första möte med vår terapeut Leif till denna inspelning fick han uppleva hur det kan kännas att må bra, men han upplevde också bakslag. Sann läkekonst går ut på att stödja kroppens egna system så att den kan återställa balansen. Och din kropp kastar sig över alla chanser den får att hitta rätt balans. Det betyder att en livsstilsomläggning kan gå för fort fram. Man hamnar i svackor och måste ibland backa. Efter inspelningen har Danne fortsatt sin behandling hos Leif och hos en av våra terapeuter i Stockholm (där Danne bor) som kompletterar behandlingen med KBT-terapi och homeopatiska produkter. Danne mår bättre nu och ser optimistiskt på framtiden.


Frågor och svar.


Hur hanterar jag stress och utmattning?


Din energi är det viktigaste du har. Du behöver den att vara en bra vän, för att kunna vara kärleksfull, för att ta hand om dig själv. Utan energi är du ingenting! Därför kan du se på din energi som din viktigaste prioritering.


På Holistics kunskapsbank finns en artikelserie i fyra delar som ger information om vad du kan göra för att motverka stress och utmattning. Läs även längre ner i denna text under rubriken ”Vilka tester rekommenderar ni?”.


Sann läkekonst går ut på att stödja kroppens egna system, så att den själv kan återställa balansen och därmed hälsan. Kroppen gör alltid sitt bästa för att återställa balansen, utifrån från de förutsättningar som finns. Det finns inga andra sätt som håller på lång sikt. Läs gärna vår artikel En plan för balans i Kunskapsbanken.


Om du är mellan 13 och 25 år hittar du nummer och adresser till organisationer som du kan kontakta om du mår dåligt på www.umo.se.


Hur hittar man rätt terapeut?


Du kan leta efter terapeut på Näringsmedicinska Terapeutförbundet.


Vilka tester rekommenderar ni?


I första hand rekommenderar vi att du hittar en duktig terapeut eller läkare som kan hjälpa dig.


Det kanske vanligaste testet som folk gör är hårmineralanalys (från t.ex. NutriTech) eller blodanalys (från t.ex. Werlabs och Blodkollen) som man kan göra själv, men det är bäst att göra tester via en terapeut som kan tolka svaren och ge bra rekommendationer för hur du går vidare.


Vad gäller blodanalyser så rekommenderar vi i första hand helblodanalyser, även om det det kan vara svårt att hitta terapeuter med rätt kunskap. Läs mer i vår artikel om Hårmineralanalys, blodanalys och helblodsanalys i bloggen.


Vi rekommenderar även ImuPro–analys för att hitta allergier och problem med överkänslighet (födoämnesintolerans/matintolerans). Läs gärna vår artikel om Överkänslighet och allergier i Kunskapsbanken.


Labrix, som vi också rekommenderar, testar man bland annat hormoner, binjurefunktion och signalsubstanser. Det är oerhört värdefullt vid utbrändhet och utmattningssyndrom.


Vi vill också nämna Synlab som ett viktigt testlabb för näringstester, mineralanalys i helblod, intolerans- och allergitester, hormoner, bakterie- och virustester, markörer för hjärtkärlproblematik med mera.


Rekommenderar ni att man går till en terapeut istället för en läkare?


Läkare och terapeuter har olika roller och kan uppsökas vi olika behov. Holistics grundare Bertil Wosk brukar säga: ”Om jag bryter benet vill jag komma till sjukhus och få det gipsat. Jag vill inte ha en kopp örtte.” Och tvärtom: Vill du lägga om din livsstil för ett hälsosammare liv så kan en terapeut vara till god hjälp.


Sjukvården och hälsovården kompletterar varandra. Om du har en konstaterad brist på ett visst hormon kan en läkare mäta hur mycket du saknar och rekommendera en medicin som ersätter det du saknar. Då mår du bättre. Så länge du tar medicinen.


En terapeut kan rekommendera en kost- och livsstilsomläggning, kanske förstärkt med kosttillskott och örter, som stimulerar kroppen att producera mer av det hormon som du saknar, så att du på sikt kommer att må bra.


Är det ena sättet rätt och det andra fel? Nej, de båda synsätten kompletterar varandra. Många får hjälp av mediciner OCH tar hjälp av en terapeut för att göra nödvändiga livsstilsförändringar.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic