Ledande inom kosttillskott och hälsa
Fri frakt från 299 kr & fri retur
Snabba leveranser
För återförsäljare
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic/Holistics värld/Magasin/Kikärtsgryta med kokosmjölk

Kikärtsgryta med kokosmjölk

En kikärtsgryta med kokosmjölk och grönkål som kan tillagas lika bra över öppen eld i naturen som på spisen hemma. 

Grönkålen i den här grytan ger verkligen karaktär men kan ersättas av vitkål, spenat eller helt enkelt uteslutas. På bilderna är den tillagad i en gjutjärnsgryta vi köpte billigt på loppis. En gammal gryta är instekt och steker därför bättre än en ny.


Ingredienser, 4 portioner

  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 600 g potatis
  • 1 burk kikärter (à ca 400 g)
  • En tetra/burk krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 100 g hackad grönkål
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och skär potatisen i bitar.

Fräs lök, vitlök och spiskummin i olja i ett par minuter.

Tillsätt potatis, tomatkross, buljongtärning och kokosmjölk. Koka tills potatisen börjar bli mjuk, det tar ungefär 15 minuter.

Tillsätt bönor och grönkål. Koka fem minuter tills grönkålen är mjuk.

Krydda med salt och peppar.

Servera med ris eller ett gott bröd (hitta recept på glutenfritt bröd här).




Recept och bild kommer från boken Eldmat