Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Kostens kraft

Kostens kraft

Många förhåller sig till kosten med fokus på vad man INTE ska äta. Tjejerna bakom Food Pharmacy, som gästar det senaste avsnittet av vår podd Hälsa kommer inifrån, är istället fokuserade på vad man kan lägga till en måltid för att göra den så bra och hälsosam som möjligt, oavsett vad som ligger på tallriken.

Vi är väldigt glada över att ha fått en pratstund med Lina Nertby Aurell och Mia Clase, upphovsmakare till rasande populära Food Pharmacy – en av Sveriges största plattformar inom folkhälsa och antiinflammatorisk kost. Vi pratar om vad man ska äta för att hålla sig frisk.


Överdrivna nojor och hälsolotteri


–Innan vi påbörjade den här resan nojade vi mer än normalt över att bli sjuka, och varje gång vi hade någon krämpa ringde vi vår gemensamma bästa vän. Hon sov nämligen med läkarboken bredvid sängen och ställde diverse diagnoser på oss, alltifrån hjärntumör till högt blodtryck och så vidare, berättar Lina.


När tre kvinnor i Linas och Mias absoluta närhet gick bort i cancer inom loppet av bara ett år, började de fråga sig om det fanns något de själva kunde göra för att påverka sin hälsa positivt, istället för att känna sig som ett offer i något slags hälsolotteri.


–Vi insåg också att vi var väldigt noga med vilken mat vi gav våra barn, men satt själva och tryckte i oss lite vad som helst utan större eftertanke. Ändå ansåg vi faktiskt att vi var ganska upplysta och hälsosamma, berättar Mia.


Ett avgörande möte


Ungefär i samma veva sprang de på professor Stig Bengmark som gjorde klart att de hade den största delen av makten själva i att påverka sin egen hälsa. Han lärde Mia och Lina om tarmflorans effekt på hälsan. Trots att han redan då var 85 år gammal visade han prov på både hur stark och fräsch han var och att han verkligen levde som han lärde.


–Vi kunde sitta i möten i flera timmar där jag och Mia kände att vi behövde ta en paus för att inte segna ihop, medan han fortsatte vara kristallklar och fokuserad hela tiden, säger Lina.


Och efter deras första möte med Stig var nyfikenheten på tarmflorans effekt på hälsan så stor att de ville veta mer. Ur viljan att lära sig mer om hur de själva kunde ta makten över sitt mående och sin hälsa föddes bloggen Food Pharmacy.


Hör Mia och Lina själva berätta mer och tipsa om hur man kan tänka kring mat, kring att få familjen ”med på tåget” och varför det är smart att tänka ungefär som när man sitter på ett flygplan i senaste avsnittet av podden ”Hälsa kommer inifrån”.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic