INGREDIENSER
0,6 dl olivolja
0,6 dl citronjuice (3 citroner)
0,8 dl lönnsirap
2 ägg
0,6 dl Vassleprotein vanilj
2 msk extra vätska (mandelmjölk)
2 tsk citronzest
1 tsk vaniljpulver
4,5 dl mandelmjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
TOPPING
Jordgubbar
2 förpackningar kokosgrädde
Citronzest
Syren eller torkade blommor för dekoration
INSTRUKTIONER
- Sätt ugnen på 175°C. Förbered en rund form (20 cm) med bakplåtspapper eller olja.
- Vispa ihop i en stor bunke: olivolja, lönnsirap, citronjuice, extra vätska, ägg, citronskal och vanilj.
- Rör ner vassleproteinpulvret och blanda ordentligt.
- Tillsätt mandelmjöl, bakpulver och bikarbonat. Rör ihop till en jämn smet.
- Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30–35 minuter, tills ytan är gyllene och en sticka kommer ut torr.
- Låt svalna helt innan du lossar kakan.
- Häll bort den rinniga vätskan från kokosgrädden. Vispa ihop den resterande grädden och sprid ut över tårtan.
- Dekorera med jordgubbar och annat gott.
Smaklig sommartårta!