Recept
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Börja med att hälla över bönorna i en sil och skölj. Låt rinna av och häll sedan i en matberedare. Mortla saffran med saltet. Tillsätt övriga ingredienser (förutom chokladknappar och flingsalt) och mixa till en slät smet.
Tillsätt chokladknapparna (spara ett gäng att strö ovanpå kakan). Vänd ner i smeten tills de är jämnt fördelade. Häll över smeten i den klädda formen. Strö över de resterande chokladknapparna och sedan ett par nypor flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Kakan är färdig när den inte gungar något i mitten när du skakar den. Låt kakan vila på galler i ca 1 h innan du lyfter ut den ur formen, så håller den ihop när du lyfter ut den.
Låt kallna helt innan du skär upp den för snygga bitar (allra helst i kylen över natten). Skär upp kakan i 12 bitar.
Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.