Spana in vår outlet
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Om Holistic /En resa mot en hållbar framtid /Mot helt cirkulära förpackningar

Mot helt cirkulära förpackningar

Vår hälsa och inre miljö är sammanlänkad med jorden vi lever på. Därför samarbetar vi med producenter som tänker som vi, som jobbar med hänsyn och som vill bidra till en bättre värld. Vårt hållbarhetsarbete inkluderar såväl materialval som återvinning, där ett av målen är att fasa ut fossil råvara helt. Även du är en viktig del av den cirkulära processen, då du återvinner den tomma burken och på så sätt låter den ingå i en ny produktcykel. Tack.

Våra burkar

I våra nya burkar har vi bytt ut traditionell oljebaserad plast mot 96 procent biobaserad plast, gjord av sockerrör från ansvarsfulla plantager i Brasiliens sydcentrala och nordöstra delar, över 200 mil från Amazonas regnskog. Att vi inte kan säga 100 procent biobaserad beror på att det bland annat behövs en liten mängd färgpigment i tillverkningsprocessen. Och apropå färg så finns det en viktig anledning till att våra burkar är just vita – det är nämligen den mest gynnsamma färgen för att materialet ska kunna materialåtervinnas på bästa sätt. 


Våra lock

Locken på våra burkar är än så länge av traditionell plast, då det helt enkelt inte finns någon biobaserad plast som har tillräckligt bra hållfasthet för att fungera som lock. De goda nyheterna är att utvecklingen går framåt hela tiden och vi kommer att byta så snart ett fungerande fossilfritt alternativ finns att tillgå. 


Våra plastflaskor

Våra bruna flaskor var tidigare av vanlig PET, men är nu utbytta till 50 procent återvunnen r-PET. I dagsläget är det den högsta procenten som våra leverantörer erbjuder med bibehållen kvalitet och nödvändiga förpackningsegenskaper. Vi för en ständig dialog med våra leverantörer för utveckling mot en högre procentsats och arbetar för att snart kunna uppdatera denna förpackningstyp.


Våra etiketter

Etiketterna på våra nya förpackningar är gjorda av materialet Forest Film™, som är ett 100 procent återvunnet träbaserat material, som tagits fram genom en restprodukt från skogsindustrin. I den mån det är möjligt har vårt mål varit att använda samma material i etikett och förpackning, s.k. monomaterial. På det sättet kan man återvinna de båda tillsammans och låta det cirkulera vidare i någon annans värdekedja.


Våra kartonger

Våra ytterkartonger är FSC®-certifierade, där FSC står för den oberoende internationella medlemsorganisationen Forest Stewardship Council. Märkningen försäkrar att förpackningarna kommer från trä från ansvarsfullt skogsbruk med hänsyn till människor och miljö.

(FSC-N003579)


Fler steg på vägen

I den pågående processen med att förbättra vår förpackningsfamilj försöker vi hela tiden att tänka ett steg till. Därför har vi också minskat storleken på många av våra förpackningar – något som ger flera vinster. Till exempel går det går åt mindre råvara till en mindre burk. För trots att burkarna till allra största del består av förnybar råvara så är det ändå viktigt att komma ihåg att vara varsam med de resurser som finns. Med en mindre burk, kan burkens öppning bli mindre, vilket betyder att det (än så länge) traditionella plastlocket också kan minskas – och därmed kräva mindre fossil råvara. Som en extra bonus så tar mindre burkar mindre plats, vilket betyder färre och mer yteffektiva transporter. 

En annan sak som vi har valt bort är de plastskopor som tidigare fanns med till vissa produkter. I stället anger vi numera doseringen för till exempel proteinpulver, C-vitaminpulver och EAA till vanliga hushållsmått. 


Du är en viktig pusselbit

För att ytterligare närma oss en cirkulär produktcykel är du som kund en avgörande spelare när du väljer att återvinna din burk, flaska eller kartong på rätt sätt. Det gör du genom att separera lock, oblat/försegling (det hölje som sitter på burköppningen) och burk/flaska från varandra innan du sorterar alla delarna. På det sättet kommer de olika delarna av förpackningen att hamna rätt på sorteringsanläggning där de automatiskt sorteras efter plasttyp och därmed kan bli ny råvara. Cirkeln är sluten!


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_experter

Digitalt behovstest

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic