Upptäck våra kit med 15% rabatt
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan

Liposomala tillskott

Holistic erbjuder torra liposomala tillskott i kapsel med en unik patenterad teknik utan onödiga tillsatser

VAD ÄR LIPOSOMALA TILLSKOTT?

Liposomala kosttillskott innebär att man kapslar in ett näringsämne med ett lager av fett som kallas för fosfolipider. Fosfolipider är ett fettliknande ämne som har samma uppbyggnad som våra cellmembran vilket gör att näringsämnen enkelt kan transporteras in i våra celler där de gör nytta. Liposomala kosttillskott har av den anledningen ett överlägset upptag i cellerna och har en hög upptagningsförmåga av näringsämnet.

Namnet liposom kommer ursprungligen från grekiska orden: lipo som betyder fett och soma som betyder kropp.

Vanligtvis är liposomala kosttillskott flytande vilket innebär att de har kort hållbarhetstid vid öppnad förpackning samt att de måste förvaras i kylskåp. De innehåller ofta konserverings- och smakämnen. Holistic erbjuder torra liposomala tillskott i kapsel med en unik patenterad teknik utan onödiga tillsatser. Torra liposomer ger många fördelar.


FÖRDELEN MED HOLISTICS LIPOSOMALA PRODUKTER

Holistic erbjuder ”torra” liposomala produkter i kapsel. De är varsamt tillverkade enligt en patenterad process utan kemikalier, värme eller tryck, och slutprodukten innehåller varken konserveringsmedel eller smakämnen. Detta är en stor fördel då det inte belastar cellerna. Cellen behöver alltså inte lägga energi på att avgifta sig från dessa ämnen. Dessa ”torra” liposomer behöver heller inte förvaras i kylskåp utan kan stå i rumstemperatur och har lång hållbarhetstid.


SÅ FUNGERAR LIPOSOMALA TILLSKOTT

Liposomala tillskott innehåller ett näringsämne som är omslutet av fett i form av fosfolipider. Fosfolipiderna kan ta sig förbi magsyra, enzymer och galla och transporteras till tunntarmen där vårt näringsupptag sker. Liposomerna kan sedan tas upp av tarmväggen utan att brytas ner, eftersom de känns igen av tarmcellerna. När liposomerna har passerat tarmväggen förs de vidare ut i blodet till våra celler där de kan gå igenom cellmembranen. Sammansmältningen mellan liposomer och cellerna sker tack vare att fosfolipiderna i liposomerna har en likadan konstruktion som cellmembranen.

En liposom kan lösa sig både i vatten och fett och kan därför transporteras med blodet men även sammansmälta med cellerna. Liposomen har ett ”huvud” som attraheras till vatten (hydrofil) och en ”svans” som består av fett och stöter ifrån sig vatten (hydrofob).


VEM SKA ANVÄNDA LIPOSOMALA TILLSKOTT?

Alla kan använda sig av liposomala tillskott men oftast kan det vara bra att inta dessa om man av någon anledning behöver ha ett effektivare och snabbare upptag av ett näringsämne. 

  • Personer som har nedsättning på sin matsmältning eller har obalans i mage och tarm.  
  • Personer som har låga nivåer på något näringsämne p g a hormonell obalans, utbrändhet eller andra besvär.

HOLISTIC LIPOSOMALA TILLSKOTT ERBJUDER DIG:

  • En effektiv leverans av näringsämnen till cellerna, vilket resulterar i en förbättrad biotillgänglighet och därmed ger ett bättre näringsupptag.
  • Rena och aktiva ingredienser som framställs i en kemikaliefri produktionsprocess utan onödiga tillsatser.
  • Lång hållbarhet - pulvret i kapslarna har en hållbarhet på upp till 3 år från produktionsdatumet, utan att förlora sin effektivitet.

Glutation liposomal, 60 kapslar

649,00 kr
Glutation finns i varje cell och har en avgörande roll för kroppens avgiftningssystem. Liposomal form säkerställer optimalt upptag i kroppen. 

✓ Nyckelkomponent i antioxidant- och avgiftningssystemet
✓ Effektivt upptag i kroppen 
✓ Tillverkad med högkvalitativa ingredienser

Ikon som representerar behovet DetoxDetox
Ikon som representerar behovet VeganskVegansk