EN RESA MOT EN HÅLLBAR FRAMTID

I snart 20 år har vi förmedlat kunskap och tagit fram kosttillskott av kompromisslös kvalité för att hjälpa människor att optimera sin hälsa. Vi som företag är på en ständig utvecklingsresa med målet att hela tiden förbättras i alla aspekter för att på så sätt bidra till vår vision om en bättre värld. Med vår nya design och förbättrade förpackningar har vi tagit ett ännu ett steg i syfte att skapa en mer hållbar värld, med kärlek till både människa, natur och planet.


PRODUKTFILOSOFI

Ekologiskt, så långt det är möjligt
RawFood, så långt det är möjligt och relevant
GMO-fritt, alltid!
Rena produkter, utan onödiga tillsatser
Lättupptaglighet, alltid vårt fokus
Kvalitetssäkring, enligt Svensk Egenvårds branschriktlinjer
Kvalitetstillverkning, enligt Svensk Egenvårds standard.
Mjölk- och glutenfritt, hela vårt sortiment förutom i de produkter vassleprotein används; vassleproteinpulver och vassleproteinbar (komjölk)

Läs mer om våra certifieringar
och märkningar nedan.

Doping

Holistics produkter innehåller inte ämnen som finns på WADA:s dopinglista. Holistic tar avstånd från all form av doping. Det kan dock vara värt att nämna några saker. Holistic körtelextrakt bör endast tas i samråd med läkare. Holistic Glukosaminsulfat är registrerat för användning av däggdjur. Glukosaminsulfat klassas som ett läkemedel i Sverige. Holistics örttinkturer innehåller mellan 30 och 45 procent etanol, vilket står på förpackningen.


MOT HELT CIRKULÄRA 
FÖRPACKNINGAR

Vår hälsa och inre miljö är sammanlänkad med jorden vi lever på. Därför samarbetar vi med producenter som tänker som vi, som jobbar med hänsyn och som vill bidra till en bättre värld. Vårt hållbarhetsarbete inkluderar såväl materialval som återvinning, där ett av målen är att fasa ut fossil råvara helt. Även du är en viktig del av den cirkulära processen, då du återvinner den tomma burken och på så sätt låter den ingå i en ny produktcykel. Tack.

Läs mer


MILJÖ- OCH
HÅLLBARHETSPOLICY

En självklar del av Holistics vision att bidra till en friskare värld är att vara ett hållbart företag i alla aspekter. Vi är övertygade om att den enda vägen till att skapa ett långsiktigt bärkraftigt företag är att integrera hållbarhet i verksamhetens alla led, addera värde och göra positiv skillnad för människor och miljö, samt minimera Holistics negativa inverkan i världen. 

Läs hela vår policy här

 

 

CERTIFIERINGAR
OCH MÄRKNINGAR


Eko-certifiering

Holistic är ekologiskt certifierade enligt EU-förordning 2018/848 som utgör grunden för en hållbar utveckling av ekologisk produktion.

Se listan över alla våra produkter som är ekologiskt certifierade.  Se certifikat.

 

Krav-certifiering

Holistic är även certifierade enligt KRAV som är Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

Se listan över alla våra produkter som är KRAV certifierade. Se certifikat.

 

Certified for self-care

Certifieringskriterierna för Säkra kosttillskott till konsument (Certified for self-care) baseras på myndighetskrav, branschriktlinjer och krav från ett antal internationellt erkända livsmedelsstandarder som till exempel ISO 22000, ISO 9001, Global standard för livsmedelssäkerhet (BRC) och International Food Standard IFS. De fastställda kriterierna för Certified for self-care kan hittas på Svensk egenvård hemsida.

Se vårt certifikat på svenska.
View our certificate in English.


Medlem i Svensk Egenvård

Svensk Egenvård är branschorganisationen för företag inom egenvårdsbranschen. Deras uppdrag är att förmedla kunskap om egenvård till konsument, media och samhällets beslutsfattare samt att ge sina medlemsföretag stöd och information. Holistic följer Svensk Egenvårds branschriktlinjer för egenkontroll och faroanalys enligt EU förordning 852/2004.


VI STÖTTAR

Som en del i Holistics vision om att bidra till en friskare värld är det självklart för oss att arbeta för hållbarhet i alla aspekter. Därför stöttar vi ett antal organisationer som aktivt arbetar för ett mer hållbart samhälle för såväl människor som miljö.