Receptet är för en våffla, tänk på att den blir tjock och ganska ”matig”.
- 3 msk havremjöl (eller annan glutenfri mix)
- 1 msk Holistic psylliumfröskal
- 2 msk Holistic Chiafrö
- 1 nypa salt
- 1 msk Holistic Kokosolja
- 1 dl kokhett vatten
- 1 krm kardemumma (kanel)
- Kokosolja till våffeljärnet
Blanda mjölet, psylliumfröskal och chia i en skål. I en annan skål blandar du kokosoljan, kardemumman och hett vatten, låt stå tills kokosoljan har smält och häll sedan ner i de torra ingredienserna.
Låt smeten stå i ca 10 minuter. Ta lite kokosolja i våffeljärnet och pressa ut smeten/degen så mycket som möjligt.
Till våra våfflor serverade vi Kokosgrädde (man tar det tjocka från en burk med kokosmjölk och vispar ihop med vaniljpulver) och färska ekologiska bär.
Pingback: Våffeldagen – mina favoritrecept