Raw Nässelpaj

10 – 12 personer

Pajbotten

  • 7 dl mandel
  • 3 tsk paprikakrydda
  • 1-2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 msk vatten

Mixa ingredienserna till en fast massa. Tryck ut botten i en springform, se till att den går upp på kanterna så att den håller ihop fyllningen. Ställ den kallt tills du ska lägga på fyllningen.

 

Pajfyllning

  • 3 dl solrosfrön
  • 4 dl pumpafrön
  • 2 dl soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • ½ kruka timjan
  • ½ kruka persilja
  • 1 msk Holistic Nässla
  • 1 dl olivolja
  • Ca 2 tsk salt
  • Vatten om det behövs

Mixa ingredienserna så att massan blir fast men inte nödvändigtvis helt slät. Smaka av och krydda mer om det behövs. Pressa ut massan på pajbotten och toppa med de grönsaker som du tycker om.

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.