Blomkålspizza med nässelpesto och cashewost

 

Pizzabotten

  • Ca 500 gram riven blomkål (blomkålsris)
  • 3 msk Holistic Psylliumfröskal
  • 3 matskedar vatten
  • 1,25 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda sedan blomkålsriset, psyllium och salt och låt stå i ca 5 minuter. Forma till valfri storlek på pizzabotten på bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda på 200 grader tills bottnen är fast, torr på ytan och fått lite färg. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå bottnen och vänd den. Grädda ytterligare tills den nya ytan är torr, fast och fått färg.

Nässelpesto

  • 70 gr pinjekärnor
  • ½ msk Holistic Nässla
  • ½ msk Holistic Korngräs
  • 1 näve basilika
  • 1 näve persilja
  • 2 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 2-3 tsk salt
  • Juice från ½ citron

Mixa allt i en matberedare. Smaka till efter eget behov.

Tomatssås

  • Tomater (2 stora)
  • Färska örter som oregano och basilika efter smak
  • En skvätt olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt och peppar efter smak

Mixa allting och smaka av.

Cashewost

  • 2 dl cashewnötter (helst blötlagda minst 3 timmar)
  • 2 msk Bjäst/näringsjäst (finns i din hälsokostbutik)
  • 2 msk Citronjuice
  • Vatten (så mycket som behövs för önskad konsistens)
  • Salt

Mixa alla ingredienser till en helt slät konsistens. Smaka av

Toppa din pizza med tomatsås, pesto, cashewost och färska gröna blad.

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.