Glutenfria frukostmuffins med chiajordgubbssylt

Recept på 4 stycken

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa allt till en smet i en matberedare. Häll upp smeten i stora muffinsformar. Grädda i cirka 30 minuter.

Jordgubbsylt

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 ½ dl björksocker eller valfri sötning
  • 3 msk Holistic Chia
  • 5 rivna blad mynta

Rensa jordgubbarna och koka upp tillsammans med sockret. Skruva ned och låt puttra tills bär och socker kokat in. Tillsätt Holistic chiafrön, riv myntabladen och lägg i. Och ta av kastrullen från spisen. Häll upp i en glasburk med lock. Skölj burken innan med kokhett vatten. Ställ sylten svalt.

Jordgubbsylten blir ännu bättre när den fått dra till sig myntan en dag. Förvara i kylskåpet.

Servera dina muffins med en stor klick jordgubbssylt.

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.