Julrot med senapsgriljering

  • 1 hel rotselleri eller kålrot på ca 800 g

Griljering

  • 1 dl mandelmjöl eller majsmjöl
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 st chiaägg (1 tsk chia + 3 tsk vatten som får stå i 5 minuter)
  • 2 krm salt
  • 1 dl hackad persilja
  • solrosfrön

Skär av allt skal från rotfrukten. Pensla med olivolja och salta med 1/2 tsk salt. Ställ på en ugnsplåt och kör i ugnen 175 grader i ca 2 timmar. Under tiden, rör ihop ingredienserna till griljeringssmeten. Ta ut plåten och höj värmen i ugnen till 225 grader.
Bre eller pensla på griljeringssmeten runtom rotsellerin. Griljera i ugnen ca 5 minuter eller tills den börjat få lite färg. Skär upp i skivor och servera på julbordet med en klick dijonsenap till.

 

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.