Lingonbröd

  • 4 dl havregryn (glutenfria)
  • 4 dl bovetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ca 4 dl vatten
  • 2 msk Holistic kokosolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2,5 msk Holistic psylliumfröskal
  • 4 st chiaägg (chiaägg= 1 msk chia + 2 msk vatten)
  • 2 dl lingon (tinade och avrunna)

Börja att göra chiaäggen och låt dem stå i ca 10 minuter. Totalt 4 msk chia med 8 msk vatten.

Blanda all torra ingredienser i en skål, tillsätt sedan vatten, olja, choaägg och rör om ordentligt. Degen blir mycket kladdig. Tryck ner smeten i en brödform. In i ugnen på 175 grader i ca 50 minuter. Känn efter med sticka, om den är torr är brödet klart.

Låt brödet svalna innan du skär upp. Går bra att frysa.

Det här inlägget postades i Recept, Superfood, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.