Fröknäcke med Holistic Chia

Vad sägs om att baka ett välsmakande och glutenfritt knäckebröd som är fyllt med antioxidanter, proteiner, mineraler och vitaminer? Bryt dem i bitar och servera med goda röror till.

Recept (ca en plåt)

  • 2,5 dl valfria frön och kärnor (välj bland chiafrön, sesamfrön, pumpakärnor och solroskärnor)
  • 2 dl majsmjöl (kan även bytas ut mot mandelmjöl eller kokosmjöl)
  • ½ tsk salt
  • ½ dl olivolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 2 nypor flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop chiafrön, solroskärnor, sesamfrön, pumpakärnor, majsmjöl, salt och kokande vatten i en bunke. Bred ut smeten så tunt du kan på ett bakplåtspapper på en plåt. Använd exempelvis en slickepott. Skär ut rutor och strö på flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 75 minuter.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.