Chokladmousse med avokado och antioxidanter

Visste du att kakao toppar ORAC-listan över livsmedel med högst antioxidanteffekt? Kallpressad raw kakao innehåller dessutom massvis med näringsämnen som magnesium, antioxidanter, må bra-aminosyran tryptofan och uppiggande teobromin och koffein. Njut av denna krämiga, smakrika och nyttiga mousse som både gör gott för både kropp och knopp.

Recept (4 portioner)

  • 3 mogna avokado
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 msk kokosolja
  • 3/4 dl raw kakao
  • Lime, citron eller apelsinskal som smaksättning
  • Hackade nötter, kakaonibs, bär till servering

Gör så här:

Mixa avokado med vaniljpulver, honung, kokosolja och kakao till en jämn mousse. Smaka av. Smaksätt med citrusskal och fördela moussen i portionsglas eller skålar. Servera med föreslagen topping.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.