document: /blogg/mental-halsa/tankens-kraft/i-tuffa-utmanande-l%C3%A4gen
document: /blogg/mental-halsa/tankens-kraft/anvand-dig-av-tankens-kraft
document: /blogg/mental-halsa/tankens-kraft/lyssna-dig-till-framgang
document: /blogg/mental-halsa/tankens-kraft/mental-halsa-med-ratt-naring-och-ljus
document: /blogg/mental-halsa/tankens-kraft/halsosamt-for-vara-hjarnar
document: /blogg/mental-halsa/tankens-kraft/doften-av-natur-lugnar
document: /blogg/mental-halsa/tankens-kraft/ashwagandhas-positiva-effekter
document: /blogg/mental-halsa/tankens-kraft/paverkar-bakterieflora-var-mentala-halsa
document: /blogg/mental-halsa/tankens-kraft/ma-bra-pa-jobbet
document: /blogg/mental-halsa/tankens-kraft/fyra-nycklar-till-att-trivas-battre-pa-jobbet

MENTAL HÄLSA

TANKENS KRAFT

23 november 2020

Hälsosamt för våra hjärnor

När det pratas om en ”hälsosam livsstil” så tas ofta kost och träning upp. Men vad är egentligen en hälsosam livsstil för våra hjärnor?

Läs mer här

30 oktober 2020

Må bra på jobbet

Vi spenderar en stor del av vår vakna tid på jobbet, vilket innebär att jobbet automatiskt blir en viktig och avgörande del i vårt totala välmående. Så hur kan man förbättra hälsan på en arbetsplats? Det är något vi diskuterar i det senaste avsnittet av vår podd Hälsa kommer inifrån.

Läs mer här

30 augusti 2020

Fyra nycklar för att trivas bättre på jobbet

Många av oss är nu tillbaka på jobbet. Inte bara efter semester utan kanske även en period distansarbete. Om du upptäcker att du inte trivs lika bra som du skulle vilja på arbetsplatsen får du här fyra nycklar till ett mer tillfredsställande arbetsliv.

Läs mer här

24 juli 2020

Lyssna dig till framgång

Avsnitt 24 av Hälsa kommer inifrån är verkligen värd att lyssna på för den handlar om aktivt lyssnande som är grunden för all kommunikation och mänsklig förståelse.

Läs mer här

17 januari 2020

Ashwagandhas positiva effekter på hjärnhälsan

Adaptogenen Ashwagandha är hjärnans vän. Den kan ge oss en förbättrad hjärnhälsa i form av bland annat stärkta kognitiva förmågor, minskad inflammation i hjärnan samt minskad stress och oro.

Läs mer här

26 oktober 2019

Använd dig av tankens kraft!

Tankens kraft är ämnet för denna veckas avsnitt av vår podd Hälsa kommer inifrån. Gäst är Inger Erland Tångring och hennes viktigaste budskap är: Tro inte på allt du tänker, men tro på tankens kraft. Du får också vet hur du gör för att använda tankens kraft i ditt liv!

Läs mer här

15 september 2019

Doften av natur lugnar

Att vara i naturen har en lugnande effekt på kroppen och sinnet. Men frågan är vad det är i naturen som lugnar? En studie från Sveriges Lantbruksuniversitet visar att doften av natur har stor betydelse.

Läs mer här

12 april 2018

I tuffa utmanande lägen

Idag ser världen annorlunda ut än vad den gjorde för några månader sedan. Mänskligheten på vår vackra glob är utsatt för nya prövningar. Det djupt existentiella för dig, mig och oss alla är i centrum. Det mellanmänskliga är din och min räddning och din och min, vår, ibland stora prövning.

Läs mer här

28 november 2017

Mental hälsa- med rätt näring och ljus

HolisticDagen 2017 har gått av stapeln både i Göteborg också Stockholm under hösten. Dagen innehöll tre föreläsningar om tre mycket viktiga ämnen. För er som inte kunde vara med så kommer här en sammanfattning av Ann Gardners föreläsning om mitokondrien och mental hälsa.

Läs mer här

10 september 2017

Påverkar bakteriefloran vår mentala hälsa?

Svaret på den frågan är: ja! Tarmen kallas ibland för vår ”andra hjärna”. Detta på grund av att tarmen innehåller ca 100 miljoner nervceller vilket är minst lika många som hela ryggmärgen. Men vart kommer bakterierna in i detta?

Läs mer här