Upptäck våra kit med 15% rabatt
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /5 tips för att få igång saltsyraproduktionen

5 tips för att få igång saltsyraproduktionen

Saltsyraproduktionen är oerhört viktig för vår matsmältning. Om vi har god tillgång på saltsyra får vi mindre förstoppning, gaser, bättre näringsupptag samt en friskare tarmflora.

Saltsyra bildas i magsäcken och är beroende av att vi är i ett tillstånd av lugn och ro för att överhuvudtaget kunna bildas.


De här 5 tipsen kan hjälpa dig att få igång saltsyraproduktionen igen:


1. Lugn och ro


Ta ett djupt andetag innan maten och slappna av. Genom att du försätter dig i ett lugnt tillstånd aktiverar du det parasympatiska nervsystemet som främjar matsmältningen och saltsyrabildningen.2. Tugga maten


Tugga maten minst 20 gånger per tugga tills maten är flytande och lätt kan sväljas ned utan vatten. När du tuggar blir maten lättare att bryta ner, frisättningen av enzymer ökar i munnen liksom saltsyrabildningen i magsäcken.3. Tillsätt surt innan måltid


Tillsätt något surt eller bittert 30 minuter innan måltid (citron, grape, lingon, äppelcidervinäger, ruccola) för att stimulera saltsyrabildningen.4. God tillgång till mineraler


Mineraler som kalium, natriumklorid (salt), zink och magnesium stimulerar saltsyrabildningen. Om det finns brister på dessa mineraler har vi svårare att bilda saltsyra. Ett bra råd kan vara att ta ett tillskott under en tid för att säkerställa god balans av mineraler. (länk Holistics multimineral)


5.  Gör måltiden trevlig


Duka med porslin du gillar, tänd ett ljus, ta in en kvist från naturen och se till att det är färg på tallriken. 30 % av saltsyraproduktionen stimuleras av syn, smak, lukt och förväntan som förmedlas via vagusnerven.


Du kan även prova ett tillskott av saltsyra till måltiden för att se om det hjälper dig. Vår produkt Magsyrabalans innehåller betainhydroklorid som bildar saltsyra i magsäcken samt proteasenzymer som hjälper till att bryta ner proteiner.


Relaterade produkter


Magsyrabalans

Måltidsenzym

Multimineral


Magsyrabalans, 90 kapslar


Holistic Magsyrabalans innehåller vegetabiliska, proteolytiska enzymer och kloridjoner, som bidrar till normal matsmältning genom produktion av saltsyra i magen.

 

Ikon som representerar behovet VeganskVegansk
Ikon som representerar behovet MaghälsaMaghälsa