Spana in vår outlet
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Nya rekommendationer – anpassade till individen?

Nya rekommendationer – anpassade till individen?

The American Nutrition Association lyfter i en artikel fram behovet av ”Personalized Nutrition” det vill säga individanpassade näringsråd. Varför så viktigt?

Vi är alla olika!


Grunden till ”Personalized Nutrition (PN)” är givetvis att vi alla är olika och därför har olika behov. Vi är olika genetisk och biokemiskt, har olika sammansättning av mikrofloran och olika ämnesomsättning. Därför finns det stora skillnader i våra näringsmässiga behov enligt artikeln.


”Personalized Nutrition” grundar sig, enligt artikeln, på vetenskaplig fakta och vilar på möjligheter till olika analyser och personlig rådgivning. För att lägga upp riktlinjer använder man kunskap inom genetik, epigenetik, biologi, medicin och beteendevetenskap.


Varför så viktigt?


Förekomsten av kronisk ohälsa är i USA katastrofalt hög. 2014 var omkring 60 procent av alla vuxna amerikaner och 27 procent av barnen drabbade av minst en kronisk sjukdom. Det är väl etablerat, skriver man, att näringsbrister är en av de främsta orsakerna till kronisk sjukdom. 2017 beräknade man globalt att 11 miljoner dödsfall och 255 miljoner levnadsår med nedsatt kapacitet beror på kostrelaterade faktorer. Samma år konstaterade man att nästan hälften av alla dödsfall orsakade av hjärt- och kärlsjukdom kan kopplas till kosten. En förbättrad näringsstatus hos befolkningen skulle alltså göra STOR skillnad och för att uppnå det behövs individanpassade råd.


Läs hela artikeln här.


Bush CL et. al Toward the Definition of Personalized Nutrition: A Proposal by The American Nutrition Association. J Am Coll Nutr. 2020 Jan;39(1):5-15. doi: 10.1080/07315724.2019.1685332. Epub 2019 Dec 19.

Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_experter

Digitalt behovstest

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic