Spana in vår outlet
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan

Lactovitalis – goda tarmbakterier genom hela livet

Forskning visar på att en hälsosam tarmflora ger en mängd hälsofördelar och precis som andra ekosystem blir tarmfloran mer robust om den har större artrikedom. Här presenterar vi våra produkter med mjölksyrabakterier som främjar en god mångfald av bakterier i tarmens flora. Vi presenterar också våra specialdesignade förpackningar som är menade att skydda de levande bakterierna för optimal effekt.  Lactovitalis är Holistics familj av mjölksyraprodukter där det finns en produkt som lämpar sig för just den fas du är i – genom hela livet. 
Lactovitalis Daily

Mjölksyrabakterier för alla faser i livet

För dig som vill optimera din hälsa så kan du lita på att våra tillskott alltid genomgått en omfattande produktutveckling tillsammans med näringsexperter, med senaste forskning som grund. Du kan också lita på att våra produkter är högkvalitativa, lättupptagliga, rena och effektiva – helt utan onödiga tillsatser. Lactovitalis-serien består av kosttillskott med stabila mjölksyrabakterier från flera olika välstuderade bakteriestammar – och detta för att berika tarmens mikrobiom. 

Mjölksyrabakterier är naturligt känsliga mot faktorer som syre, galla, höga temperaturer etc. Stammarna i Lactovitalis® pro är framställda med en patenterad teknik där bakterierna bäddas in i ett skyddande hölje för ökad motståndskraft och effektivt skydd på vägen till tarmen. Det är själva pulvret i kapseln som utgör det skyddande höljet runt bakterierna. Den yttre kapseln är bara till för att lättare dosera produkten och inte för att skydda bakterierna. Det går alltså bra att dela kapseln om man vill.

Olika stammar har olika förmågor och det är därför viktigare att fokusera på antal stammar än antal bakterierI enlighet med vårt produktlöfte så har vi satsat på bägge faktorerna genom att använda oss av både ett stort antal stammar och stort antal aktiva bakterier. Stammarna är dessutom så pass stabila – och även om kapslarna är optimalt framtagna för att skydda ingredienserna – så kan alltså kapslarna utan problem öppnas, innehållet tömmas och sedan blandas med exempelvis vätska om man föredrar. Vi har dessutom investerat i specialdesignade produktförpackningar som håller fukt borta, vilket skyddar och ger produkten bättre hållbarhet.


HOLISTIC BIOME

Vi har skapat unika namn för våra exklusiva stammar inom vårt koncept "Holistic Biome", vilket förkortas HB i ingredienslistan. Dessa stammar är exklusiva för oss men representerar samma stammar som har dokumenterats i oberoende studier.

Lactovitalis® daily är vårt nytillskott inom Lactovitalisfamiljen som är ett dagligt tillskott med en optimal grund av mjölksyrabakterier för en balanserad och artrik tarmflora. Produkten innehåller 5 miljarder mjölksyrabakterier från 4 olika stammar. Att vi också har investerat i produktförpackningar som skyddar mot fukt ger bakterierna en längre livslängd samtidigt som produkten blir mindre känslig mot yttre faktorer.


Fukthalt i klassisk burk jämfört med vår specialdesignade förpackning

Graferna
Stabilitetsstudien ovan visar sambandet mellan fukthalten i burken och antalet levande mjölksyrabakterier under 12 månaders tid. Som synes är det cirka 3 gånger fler levande bakterier efter 12 månader i rumstemperatur i Active Vial™-burken än i en konventionell HDPE-burk. * Lactovitalis® pro innehåller högre antal bakterier än produkten som använts i denna studie.

TECKEN PÅ EN OBALANSERAD TARMFLORA

 • Magproblem
 • Sömnproblem
 • Hudutslag och allergier
 • Sug efter socker
 • Oförklarlig trötthet eller slöhet
 • Problem med psykiska hälsan som depression eller oro
 • Autoimmuna sjukdomar
 • Oförklarlig viktuppgång eller viktförlust

Eftersom de goda bakterierna i tarmen lever på kostfibrer är en varierad, fiberrik kost med mycket grönsaker, bär, frukt, rotsaker, nötter, fröer och fullkorn en viktig grund till en hälsosam tarmflora. Man kan också stötta tarmfloran med mjölksyrabakterier till exempel via kosttillskott. Mjölksyrabakterier är levande bakterier som koloniserar tarmen och kan ge en gynnsam effekt på tarmfloran


GODA TARMBAKTERIER KAN GE FÖLJANDE HÄLSOFÖRDELAR

 • Stötta matsmältningen 
 • Stötta immunsystemet
 • Påverka vår mentala hälsa via bildning av serotonin och andra signalsubstanser
 • Konkurrera ut skadliga mikroorganismer i tarmen 
 • Bilda vitaminer och andra hälsosamma ämnen som smörsyra 
 • Stötta tarmväggen och tarmslemhinnan vilket ger en starkare barriär och motverkar läckande tarm 
 • Omvandla näringsämnen så att de lättare tas upp i tarmen

RÅD FÖR ATT OPTIMERA TARMFLORAN

 • Ät rena oprocessade livsmedel varje dag
 • Minska på socker, snabba kolhydrater och tillsatser
 • Ät varierat och kom upp i minst 75–100 olika rena livsmedel varje vecka
 • Öka intaget av kostfibrer från frukt, bär, grönsaker, fröer, nötter och baljväxter
 • Ta hand om din livsstil genom återhämtning, sömn och träning
 • Ät mjölksyrabakterier från mat och kosttillskott

Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_experter

Digitalt behovstest

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic