UTFORSKA

All sann läkekonst går ut på att stödja och balansera kroppens egna system så att den själv kan återställa balansen och därmed hälsan. Kroppen gör alltid sitt bästa för att återställa balansen utifrån från de förutsättningar som finns. När du är friskare, gladare och i balans har du också mer energi och uttrycker mer kärlek.

DIN KÄNSLIGA MAGE

Obalans i mag-tarmsystemet. Om näringsupptaget inte fungerar som det ska, uppstår förr eller senare en brist, och så småningom sjukdom. Matsmältningssystemet är känsligt. Läs mer om matsmältningsenzymer och de olika nervsystem kopplade till matsmältning.

Läs mer

14 SÄTT ATT STÄRKA MATSMÄLTNINGEN

Lev ett lugnare liv. Prioritera bort aktiviteter som du inte absolut behöver göra. Undvik stress. Drick ett glas vatten med en halv pressad citron eller ta 1–2 msk äppelcidervinäger innan maten. Detta är några tips på hur du kan stärka din matsmältning, läs mer om vad du kan göra både innan och under matstunden.

Läs mer

MAT FÖR DIN MIKROFLORA

Mjölksyrade grönsaker är fantastisk mat för magen. När vi mjölksyrar grönsaker låter vi nyttiga bakterier som redan finns i grönsakerna föröka sig. Bakterierna börjar då bryta ner ämnen i grönsakerna och bildar samtidigt själva ämnen som är nyttiga. Börja gärna måltiden med lite mjölksyrade grönsaker, så får matsmältningen en skjuts.

Läs mer

MAGE OCH TARM

IMMUNSYSTEMET

SKÖLDKÖRTEL OCH BINJURAR

DEPRESSION OCH NEDSTÄMDHET

SÖMN, STRESS OCH ÅTERHÄMTNING

ENERGI OCH FOKUS

KOSTENS KRAFT

ALLERGI OCH INTOLERANS