Spana in vår outlet
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Holistic /Holistics värld /Magasin /Vilka kosttillskott behöver du som vegetarian eller vegan?

Vilka kosttillskott behöver du som vegetarian eller vegan?

B-VITAMINOMEGA-3SELENJÄRN
Att äta vegetariskt innebär att man äter mer av baljväxter som bönor och linser, grönsaker, bär, nötter, frön, frukt och alla fantastiska superfoods. Variation är nyckeln till att vara säker på att få i sig alla viktiga näringsämnen. För att variera kosten behöver man våga prova något nytt. Ett bra tips är att köpa en eller flera kokböcker med recept på vegetarisk eller vegansk mat.

Om du äter uteslutande vegetariskt eller veganskt kan det vara bra att komplettera kosten för att vara säker på att du får i dig alla näringsämnen och byggstenar som kroppen behöver.


Vitamin B12 finns i kött och fisk men även i mindre mängd i ägg och mjölkprodukter. Det betyder att du som vegetarian eller vegan kanske inte får i dig detta viktiga vitamin utan måste tillföra det via kosttillskott. B12 är betydande för cellens energiomsättning, normal neurologisk och psykologisk funktion, immunsystemets normala funktion och mycket annat. En naturlig vegansk källa till B12 är sötvattensalgen Chlorella.


Järn finns både i grönsaker och animalier. I grönsaker har dock järnet en annan sammansättning som kallas icke-hemjärn. Hem-järn är svårare för kroppen att tillgodogöra sig och därför behöver du tillföra järn via kosttillskott. Järn är viktigt för bland annat transporten av syre i vårt blod, immunsystemets normala funktion och är extra viktigt för kvinnor med riklig menstruation.


Selen bidrar bland annat till ämnesomsättningen och är en viktig antioxidant. Vi får vi i oss en mindre mängd selen från baljväxter och nötter men tyvärr är detta inte tillräckligt. På bara 100 år så har mineralhalterna i jordarna halverats, och selen är ett av de mineraler som vi kan behöva tillföra genom kosttillskott.


Omega 3 är ett bra komplement till en grönare kost. Omega 3 finns i valnötter, hampa och linfröolja. Omega 3 är antiinflammatoriskt och våra celler behöver omega 3 som byggstenar till cellerna i hjärnan och resten av kroppen.


Du som individ kanske behöver andra saker än de som står med på denna lista, detta är endast ett urval med de viktigaste. Om du vill investera i dig själv och din hälsa rekommenderar vi att du tar kontakt med en näringsterapeut som ger dig individuella råd. Kosttillskott ersätter aldrig en varierad kost men är ett bra komplement när kosten inte räcker till.


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_experter

Digitalt behovstest

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic