Spana in vår outlet!
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan

Bertil Wosks favoriter

MÖT GRUNDAREN BAKOM HOLISTIC: BERTIL WOSK

Namnet är välkänt inom hälsovärlden och många är nyfikna på vad han gör idag, Bertil Wosk, grundaren av Holistic. Redan vid 7 års ålder ville han bli astronom för att förstå hur universum fungerar, och i gymnasiet fanns en dröm om att bli atomfysiker för att bättre förstå både atomen och kosmos. När Bertil gick i gymnasiet började han meditera vilket enligt honom själv förändrade hans liv påtagligt. Samtidigt som han studerade matte, fysik och filosofi på universitetet så gick han många kurser i meditation och utbildade sig till meditationslärare. Bertil jobbade som meditationslärare i cirka tio år men gick sig så småningom Lärarhögskolan och fick behörighet som gymnasielärare i matte och fysik. Han jobbade dels som lärare i skolan men kom också att arbeta på dåvarande Televerket med programmering och datakommunikation. Hans intresse för hälsa ökade och till slut sa han upp sig från Televerket och började jobba med hälsa och näringsterapi. Bertil är också internationellt utbildad yogalärare i Kerala, Indien. Att Bertil utbildade sig till pedagog är inte en slump, utan intresset för att lära sig hur universum fungerar och att lära ut och utbilda går som en röd tråd genom hela hans liv.

När Bertils intresse och nyfikenhet för kosttillskott växte sig starkare så insåg han snabbt vilket knapert sortiment den svenska marknaden hade att erbjuda. Under 90-talet började han därför utforska internationella marknaders produkter och inspirerades till och tog så småningom fram egna recept på hans drömkosttillskott. Målbilden beskriver han som tydlig: tillskotten skulle vara helt rena, högkvalitativa och effektiva, helt utan onödiga tillsatser. Och inte i tablettform som ofta är mer svårupptagliga, utan i lättlösliga vegetabiliska kapslar. Kartan över framtidens kosttillskott ritades där och då och idag är många av dessa kriterier även en självklarhet hos andra tillskottsaktörer.

Bertil var först i Sverige med att ta fram vegetabiliska kapslar till kosttillskott, men var även först med att utveckla en produkt med matsmältningsenzymer, probiotika med många stammar (12 stycken), fullspektrum E-vitamin med alla 8 former, och 2007 tog han fram marknadens första D-vitamin som kosttillskott. I samma veva började artiklar att publiceras med nyheter om hur betydelsefull D-vitamin är för våra kroppar och då tog försäljningen fart på riktigt. 

Är du mer nyfiken på Bertil? Här nedan har vi samlat populära artiklar och poddavsnitt där han medverkat. Du kan också läsa mer om Bertils vision som ligger till grund för Holistic, här

Artiklar

Antioxidanter
Bertil Wosk: Var inte rädd för antioxidanter!
Läs artikel
Wosks svar på krönikan: Tänk om jag blir sjuk av kosttillskott?
Läs artikel
Citroner
Är C-vitamin farligt? Bertil Wosk svarar
Läs artikel

Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_hälsotester

Hälsotester

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic